Nyhetsarkiv

 • Det snør i Litledalen barnehage

  Endelig snør det i Litledalen barnehage, gøy å få prøvd snøkanonen igjen etter flere milde vintre så var det stas og få "kanonen" i gang ! Vi har eksperimentuker denne måneden og da passer det perfekt med snøproduksjon, vann fra hageslangen som blir til snø - det er stas det!

 • Nam nam - det smaker godt med middag under et tre

  Tirsdag var det turdag for stjernegruppa, men da var det samtidig middagsmat på menyen i barnehagen.

 • Jentene i "snekkerbua"

  Her er jenter fra Tommelise i full gang med et større formingsprosjekt. De har snekret sin egen båt og da må den jo males og gjøres klar til sjøsetting :-)

 • Veslefrikk på tur i nærmiljøet

  Mandag var de eldste barna fra Veslefrikk på tur i nærmiljøet, og da gikk turen opp til lekeplassen i Gråsteinsveien. Her er det ei sjørøverskute i skogkanten så da blir det fort fokus på Hiv o Hoi og sjørøverlek !

 • Det er mye blåbær i skogen rundt barnehagen

  Onsdag var Kardemomme på tur i skogen og da var nok et av høydepunktene bare å sette seg ned i lyngen og putte blåbærene rett i munnen, nam nam !!

 • Tilvenningsperiode i barnehagen

  Da er det nye barnehageåret godt i gang og de nye barn har begynt å venne seg til sin nye hverdag i barnehagen. Høsten er alltid spennende både for små og store og det gjelder å gjøre oppstarten så trygg og god som vi kan for både barn og foreldre. Ønsker alle nye velkommen til barnehagen !

 • Lesestund ute i det flotte sommerværet

  Det har vært flott sommervær så langt i august og da tar vi lesestund utendørs, både barn og voksne synes det er godt å sette seg i skyggen ei stund å lese bøker når sola steiker hele dagen.

 • Rød kohort feier og rydder ute

  Rød kohort har tatt ansvar for å feie og rydde litt i sin ute sone, og godt samarbeid er viktig for at resultatet skal bli bra!

 • Blå kohort har malingsaktivitet

  I disse koronatider er vi mye ute i barnehagen, men det blir også tid til å gjøre noen aktiviteter innendørs. Barna har blitt veldig glade i å være mye ute, men det er godt å ta seg en tur inn å la kreativiteten "blomstre" å prøve nye teknikker, og her males det med gaffel !

 • Lilla kohort på tur i nærmiljøet

  Onsdag var lilla gruppe på tur i nærmiljøet, da gikk turen i skogen og på vei tilbake til barnehagen så måtte de innom lekeplassen i Litledalen ( som fortsatt går under navnet "Mummi-lekeplassen"), alltid gøy å være på en annen lekeplass og dette kjøretøyet er veldig populært.

 • Orange kohort på besøk på Tjørsvågheimen

  Onsdag var Orange kohort en tur på Tjørsvågheimen, vi er "Livsgledebarnehage" og har et samarbeid med Tjørsvågheimen, men i disse koronatider så kan vi jo ikke gå inn til de eldre, men vi kan være utenfor så kan de se at det er noe liv og røre utenfor :-)

 • Merkelige dager i barnehagen

  Merkelige dager vi opplever for tiden, barnehagen er stengt t.o.m 13.april pga Koronaviruset og så får vi se hva som skjer etter påske. Får håpe vi snart er tilbake til hverdagen igjen, med alle barn og voksne på plass igjen. Dere er savnet både små og store :-)

 • Veslefrikk på tur til gapahuken

  I går mandag var de eldste på Veslefrikk på tur opp til gapahuken, det er ganske bratt oppover der, men denne gjengen har blitt kjempeflinke å gå på tur så det gikk veldig fint.

 • Aketur ved Søyland skole

  Endelig litt snø og da er det bare å komme seg ut å få prøvd akebrettene. Gøy å ake i bakken overfor Søyland skole.

 • Kardemomme på tur til varmehytta

  I dag har Kardemomme vært på tur til varmehytta, vanligvis er det snø og is og litt vanskelig å komme seg opp til varmehytta på vinteren, men i år er det jo ikke vinter så da begynner varmehytte sesongen tidlig. Spennende å få prøve seg med spikkeknivene for første gang og etter å ha fått litt innføring i hvordan en holder kniven og spikker fra seg så gikk det veldig fint ! Etter på ble det lunsj rundt bålet inne i hytta og det var "fiskekake burgere" på menyen i dag :-), og det er populær turmat !

 • Nissefest

  Tirsdag var det Nissefest i barnehagen og det er nok et av årets høydepunkt i barnehage hverdagen. Barna var veldig spente på om julenissen fikk tid tik å komme innom i barnehagen. Og etter lang ventetid, med diverse aktiviteter, grøtspising og gang rundt juletreet så kom endelig Nissefar og i år så hadde han også tatt med seg reinsdyret Rudolf. Nissen satte igjen en sekk med pakker til alle barna :-)

 • Barnehagens juletrefest

  Onsdag var det barnehagens tradisjonelle juletrefest, været var ikke det beste så festen ble flyttet ned til gymsalen på Søyland skole. Det ble både gang rundt juletreet, grøtspising og nissefar kom også på besøk med pakke til alle barna, så da var alle godt fornøyd med festen !

 • Tur til museumet

  Mandag var de eldste barna på Veslefrikk på tur til byen, da skulle de på museumet å se på årets utstilling hvor temaet var engler ! Det var mye fint å se på utstillingen og de fant bl.a igjen det de selv hadde laget ! Kjempefin gjeng å dra på bytur med og et av høydepunktene var nok å kjøre bussen :-)

 • Familiemiddag i barnehagen

  Mandag var det klart for den tradisjonelle familiemiddagen på Kardemomme, da var søsken og foreldre invitert til lapskausmiddag som barna hadde vært med å forberede. De har laget flott bordpynt og vært med å kuttet opp ekstra mye pølse, for pølse er viktig skal det bli en god pølselapskaus. Barna er veldig stolte når de kan invitere familien til middag og foreldrene er kjempefornøyd når de kan komme til ferdig middag !!

 • Ny gapahuk i lysløypa

  Her er Kardemomme på tur til den nye gapahuken i "lysløypa" som Flekkefjord skilag setter opp. Veldig greit å ha en plass vi kan sitte å spise når det er mye vær og vind.

 • Brannvernuke med besøk av brannbilen

  Onsdag denne uken var det en stor dag i barnehagen, da kom nemlig brannbilen på besøk! Det er både gøy og lærerikt å studere en ekte brannbil på nært hold, sitte på sjåførplass og "styre brannbilen" og se på alt utstyret som finnes i bilen. Men høydepunktet for de fleste er nok å få spyle med en ordentlig brannbil slange !

 • Samlingsstund : Tema frukt og grønt

  Samlingstundene denne uken handler om frukt og grønnsaker. Blant annet Grønnsakene som skulle over skjærefjøla for å bli til suppe, trollet denne gangen har latt alle gå, han ville mye heller spise suppen til slutt. Så hadde vi grønnsaks smaking, det skal vi fortsette med på fredag. Målet er å gjøre barna glade i mat og at de skal få oppleve gleden av å spise frukt og grønt, prøve nye smaker.

 • Tur til "eplehagen" av Anne Turid

  Høsten er en fin tid med innsanking av frukt og grønnsaker. Og siden noen "frekke tyver" hadde vært i barnehagen og tatt våre epler, måtte vi ta turen ned til Anne Turid sin hage og der var det masse gode epler. Så da blir det nok både eplemuffins og eplesaft i år også, nam-nam !!

 • Sløying av fisk

  Her er sløying av fisk tema for samlingen, og da er det mye mer "læring" i aktiviteten med å se sløying utført "live" enn å se det på bilder. Som dere ser så følges det nøye med på hvordan dette skal gjøres, spennede og så hva som er inni magen på makrellen, og dette er vel realfag i praksis !

 • Aktivitetsdag i barnehagen

  Fredag var det aktivitetsdag i barnehagen med mange forskjellige stasjoner/ øvelser. Her er det VEslefrikk som balanserer på "steiner" og kryper gjennom en skummer tunell. Etter hvert kom også Pippi Langstrømpe på besøk og delte ut is til alle barna, det var stor stas !!

 • Stjernegruppa i KardemommeBy

  Onsdag var de eldste i barnehagen på overnattingstur i Dyreparken i Kristiansand. Barna hadde gledet seg lenge til denne turen som har blitt en tradisjon i barnehagen. Vi hadde det veldig kjekt og fikk sett mange dyr og opplevd masse gøy. Ikke akkurat supert sommervær, men ikke så mye folk så da fikk vi kjørt flere turer i både tømmerrenna og bobbanen og for mange var nok disse to det gøyeste !

 • Vårdugnad i Litledalen bhg

  Onsdag var det vårdugnad i barnehagen og da var det "alle barn og voksne i arbeid". Mye som skal ryddes og fjernes slik at nye vårtegn kan komme fram, bra jobbet og vi ønsker våren velkommen !

 • På tur for å lete etter vårtegn

  Veslefrikk på tur i flott vårvær, og nå når sola begynner å varme litt så er det spennende å se om småkryp og insekter begynner å livne til igjen etter vinteren.

 • Tur i nærmiljøet i nydelig vårvær

  Sommerfugler og marihøner på tur i nærmiljøet, lek og moro på "Mummi lekeplassen" i Litledalen. Flott å kunne spise ute og kjenne at sola varmer på kroppen! Ut på tur aldri sur :-)

 • Barnas bystyre

  Denne uka er tema "Byen vår" og i den forbindelse avtalte vi et møte med ordfører nede på Rådhuset. Barna fikk til og med prøve formannskapsstolene, prøve smykket til ordføreren og besøke kontoret hans. Dette var en uforglemmelig opplevelse og vi takker Jan Sigbjørnsen for at han tok i mot oss.

 • Karneval torsdag 14.febr

  Her er fra dramatiseringen av Bukkene Bruse på skolen, kontormannen helt til høyre og den litt strenge fru Elgaker til høyre i bildet. Midt i bildet den mellomste bukken og så ser vi også den snille læreren Harianne på bildet. Flott gjennomført alle sammen :-)

 • Karneval torsdag 14.februar

  Torsdag var det karnevalsfest i barnehagen og tema for karnevalet var "de 3 Bukkene Bruse". Og da fikk vi høre Veslefrikk synge om bukkene og trollet, Tommelise dramatiserte "Bukkene Bruse på skolen" og Kardemomme dramatiserte "Bukkene Bruse i badeland". Og det gikk ganske dårlig for trollet i disse dramatiseringene også !

 • Teater på Tjørsvågheimen

  Mandag var vi så heldige å få komme på teater på Tjørsvågheimen, vi har et samarbeid med Tjørsvågheimen (Livsgledesykehjem-livsgledebarnehage) og går på besøk til de eldre av og til. Denne gangen var vi invitert til teaterstykke "Evergreen" av Skromlehjulet figurteater og det var veldig gøy for både små, store og eldre !

 • Aking er kjempegøy

  Endelig skikkelig vinter og da er det bare å komme seg ut på aketur, her går det så det suser i bakkene overfor Søyland skole !

 • Julebesøk i kirka for stjernegruppa

  Fredag var stjernegruppa i kirka på julevandring, da får de være "deltagende i juleevangeliet" og gå inn i de ulike rollene, engler - gjetere - hyrder - Josef og Maria.

 • Julebord på Kardemomme

  I går var det julebord for barna i barnehagen, bordene var pyntet til fest og det var barna også! Barna synes det er veldig stas og ha eget julebord og det smakte utmerket med pasta, kjøttboller og gele til dessert !

 • Veslefrikk på museumsbesøk

  2 åringene på Veslefrikk har vært på Museet og sett på utstillingen "snø", det var mye fint å se på og denne snømannen var nok en av favorittene! De fant også igjen sitt eget bidrag til utstillingen. Og så var det stor stas og kjøre med Taxus ned til byen og tilbake til barnehagen igjen.

 • Museumsbesøk på utstillingen "snø"

  I dag har Tommelise vært i byen på museet og sett på utstillingen "snø" Det var kjempemange flotte bidrag å se fra både barnehager og skoler rundt i kommunen.

 • Høst i barnehagen

  Allerede langt på høsten og her er en gjeng fra Veslefrikk i full gang med å lage ei skikkelig god høstsuppe, hovedingrediensene er eiknøtter, eikebalnder, vann og ett par dryss med sand !

 • Foreldremiddag på Tommelise

  Mandag var det fest på Tommelise, da var det nemlig familiemiddag på avdelingen. Barna hadde vært med å lage middagen, kuttet opp pølser, gulrot og poteter og det smakte veldig godt. Barna hadde også vært med å lage flott bordpynt. Dette har blitt en flott tradisjon og barna gleder seg veldig til hele familien skal spise middag i barnehage.

 • Vannlek

  Idag har det vært masse regn, noe barna synes er veldig moro! Vi tok med grønnsåpe og sugerør ut, og blåste store bobler.

 • Hummerfiske

  I dag har Tommelise vært på krabbe/hummerfiske. Vi dro to teiner. Den ene var en krabbeteine, den var det 10 krabber i. Den andre var en hummerteine, den var det 1 rognhummer i. Den måtte vi kaste ut igjen fordi det ikke er lov å beholde rognhummere. Barna koste seg i solskinnet.

 • Butikk på Tommelise

  Vi har ofte butikk på Tommelise når det er frukt. Da synger vi "Vi går inn i en butikk" og hører hva som er til salgs der.

 • Maleaktivitet

  Etter en lang og flott "utesommer" så var det gøy med maleaktivitet igjen! Mange kunstner talenter rundt bordet her så det ble mye flott kunst i dag.

 • Potethøsting

  Høsten kommer visst ganske tidlig i år og i går var det tid for å ta opp potetene. Det var ganske mye små poteter, men det ble ei bøtte og det skal smake til fredagskos i morgen!

 • Leseing, en viktig del av barnehage hverdagen

  Bøker er fortsatt veldig populært blant barna og de finner ofte frem bøker og setter seg i sofaen og blar og "leser" !

 • Krabbefiske på Whalsodden

  Fredag var de "KardeLise" på tur til Whalsodden i strålende sommervær. Det var bra krabbefangst og så fikk de også en rar skapning som var en blanding av ål og havhest, så det var forslag om at det måtte være en "ålhest". Whalsodden er en flott plass, rart at det ofte er veldig lite folk der !

 • Veslefrikk på livsgledebesøk

  Tirsdag var Veslefrikk på besøk på Tjørsvågheimen. Vi har avtale med Tjørsvågheimen om å komme på besøk noen ganger i løpet av året for å spre litt livsglede for de eldre, veldig kjekt å komme ned å leke litt på uteområdet til glede for de eldre som er ute eller sitter i vinduene og følger med. Noen av barna kjenner også noen som jobber der eller bor på "heimen" !

 • Koppelam på besøk i barnehagen

  Onsdag var det "visedag i barnehagen og da hadde et av barna med seg et koppelam i barnehagen. Det var stor stas for de andre barna å se, klapp og kose med en ekte babysau !

 • Barnas dugnadsdag

  Torsdag var det dugnadsdag i barnehagen og da var det "alle mann i arbeid", barna hadde med seg feiekost, spade,rake eller trillebår og alle var med og gjorde en flott innsats for at barnehagen skulle bli fin til våren ! Veldig bra jobbet av både små og store !

 • Basar 25.april

  I går var det den årlige basaren til inntekt for Foruts barneaksjon på Sri Lanka, barna har i lang tid forberedt seg på basaren. De har laget flotte gevinster til lotteriet og kjempefin kunst som foreldrene kan kjøpe og vi har lært om hvordan barna på Sri Lanka har det. Vi har hørt musikk og sett mange filmer og lært mye om hvordan barna i Sri Lanka har det, rart å se hvor lite de har av leker og ting, men likevel er glade og fornøyde selv om de ikke har så mye som oss. Kjempegodt fremmøte og vi fikk inn kr. 14.194 fra kafe,lodd og kunstsalg !

 • Stjernegrp på besøk på Teknisk senter

  Onsdag var Stjernegruppa på besøk på Teknisk senter og der fikk de prøve seg på å lage en elektrisk bil. Dette var kjempegøy og veldig spennende å en god økt med realfag i praksis!

 • Et sikkert vårtegn

  Et av di sikreste vårtegnene er når motorsyklene dukker opp på veiene, og barna er ikke vanskelige å be om å være med å vaske Ole Filip sin motorsykkel. Og etterpå er det kjempegøy å få sitte på en ordentlig motorsykkel !

 • OL dag i Litledalen barnehage

  Tirsdag var det markering av vinter OL i Litledalen barnehage, alle barna varkvalifiserte og det ble konkurrert krevende øvelser som aking, bob, kastøvelse og laging av OL-ringer. Veslefrikk hadde også en egen øvelse med trillebårløp! Her er det noen av Veslefrikk barna som er i gang med bob-øvelsen ! Etter vel gjennomførte øvelser fikk alle diplom og en liten premie !

 • ÅPEN DAG I LITLEDALEN BARNEHAGE

  SKAL DERE SØKE OM BARNEHAGEPLASS TIL HØSTEN OG HAR LYST Å SE HVORDAN VI HAR DET?
  VELKOMMEN PÅ BESØK I BARNEHAGEN ONSDAG 14.FEBRUAR KL. 10.00 - 13.00!
  Dere kan se hvordan vi har det, få litt informasjon og mulighet for å stille spørsmål om dere lurer på noe.

 • Gøy i gymsalen

  Her er det 3 og 4-åringene som koser seg i gymsalen, stor stas å få springe, klatre, hoppe i en stor gymsal, og barna synnes det er kjempegøy. Vi er heldige som får låne gymsalen hver uke. Og det er kjekt å få besøke skolen som mange av barna skal begynne på etterhvert!

 • SPA dag i barnehagen

  Torsdag var det SPA-dag i barnehagen og da kunne en velge bl.a fotbad, ansiktsmaske, neglebehandling og massasje. Her et det full fokus på fotbad, med etterfølgende behandling og avslutningsvis blir føttene smørt inn med pattesalve. En populær dag og innimellom var det også mulighet for å kose seg med frukt og litt god drikke, høre jo med til en spadag det !

 • Julefrokost

  Torsdag var det julefrokost i barnehagen og da kommer foreldre og søsken i barnehagen og spiser forkost med rundstykker og mye godt pålegg. Veldig kjekt at så mange tok seg tid til å spise frokost i barnehagen.

 • Juletrefest 13.12.17

  Onsdag ettermiddag var det tradisjonen tro juletrefest i barnehagen, og siden værgudene ikke var helt på vår side så ble festen flyttet til gymsalen på Søyland skole. Flott arrangement med grøtspising, gang rundt juletreet og høydepunktet var selvsagt besøk av selveste Julenissen som kom med gave til alle de snille barna i Litledalen barnehage.

 • Lucia opptog i barnehagen

  Onsdag 13.desember var det Lucia markering i barnehagen, og da er tradisjonen at de eldste barna i barnehagen går rundt på avdelingene og synger og deler ut Lussekatter. Dagen i forveien har de vært med å bake Lussekattene og det er stor stas og dele disse med alle de andre barna.

 • Stjernegruppa på aketur

  Tirsdag var det turdag og siden det var litt snø og vinterstemning var det bare å finne fram akemattene! Her er det plass til alle - klar - ferdig kjør ! Kjempegøy :-)

 • Pysjamasfest i barnehagen

  Fredag var det pysjamasfest på de store avdelingene. Da hadde alle barn og voksne med seg kosebamse og pyjamasen var på det meste av dagen ! Etter å ha slappet av ei økt med kosebamssen var det tid for å kose seg videre med filmen Karsten og Petra feirer jul !

 • Endelig litt vintervær

  Onsdag kom det endelig litt snø og da var det bare å komme seg ut i akebakken og få prøvd rompeakebrettene, det er varslet mildvær og regn så denne snøen blir ikke liggende lenge og det er dessverre for mildt til at vi kan få laget "vår egen" snø !

 • VInterens første snømann

  Onsdag kom årets første snøfall og her er Veslefrikk i full gang med å lage sesongens førsts snømann. Det jobbes flittig og mange som bidrar så snømannen kom raskt på beina og fikk en flott gulrotnese ! Men hvis værmeldingen stemmer så blir det bare en kort gjestevisitt fra snømannen denne gangen !

 • Internasjonal dag (FN dagen)

  Tirsdag markerte vi internasjonal dag ( FN-dagen) og da hadde vi fokus på de landene som er representert i barnehagen. Vi har barn/ ansatte fra Polen, Thailand, Brasil, Bosnia og Norge. Og da fikk barna høre litt fra disse landene, bl.a klesplagg, smake på mat og høre litt op tradisjoner fra disse landene. Spennende å høre om andre land og kulturer og gøy for de som har et annet hjemland og kunne fortelle og vise ting fra sitt land !

 • Nå er det høst

  Nå er høsten kommet for fullt her oppe i Litledalen, mye av eikeløvet er nå fallt ned og laget et "teppe" som det er gøy å gjemme seg under !

 • Edderkoppspinn

  Her har sommerfugl gruppa laget både kjempeflotte edderkopper og et skikkelig fint edderkoppspinn ! Edderkopper er vel et dyr som alle har et forhold til, enten så liker en de eller så er en veldig redde for denne skapningen ( inntrykket er vel at det er flest mammaer som er redde for edderkopper) !

 • Mating av ender i Søylandstjernet

  I går var en gjeng fra Kardemomme og Tommelise på tur og da gikk turen ned til Søylandstjernet og da er det spennende å se om endene er sultne. Det var noen ender som kom flaksende når brødposen ble tatt frem så de fikk seg en bedre lunsj. Etter at endende hadde fått sitt gikk turen videre til Anne Turid sin hage. Det er gøy å være på tur og spesielt når det er så flott høstvær !

 • Grillfest i barnehagen 12.sept

  I går var det tid for høstens grillfest og selv om været var litt skiftende, så det ut til at de som kom koste seg og hadde en trivelig ettermiddag! God fyr på grillen og sitteplasser ute under tak eller inne i barnehagen så gikk det helt fint selv om det kom noen regnskvetter innimellom! Takk for fremmøte til dere som kom :-)

 • Boblevann

  Har vært endel regn i det siste og det er alltid gøy å leke med vann, her er det Veslefrikk som gjør et forsøk med litt Zalo i ei bøtte med vann og så blåses det med sugerør - da er det ikke lenge før det skummer over bøtta ( muligens litt realfag i tankene her ?)

 • Flott blomst i Litledalen bhg

  Det vokser og gror godt her i Litledalen barnehage, sjelden en finner så flotte blomster som denne vi fant her om dagen! En meget sjelden palmerose :-)

 • Potetene må opp av jorda

  Tid for å få potetene opp av jorda, her er en Tommelise gjeng med å sjekker om alle småpotetene ble med opp i innhøstingen - var nok noen igjen for ser at de har funnet noen "settepoteter".

 • Endelig en fin sommerdag

  I dag har det vært en fin dag med utelek fra morgen til ettermiddag og da er det gøy åta seg en sykkeltur sammen med en venn! Håper på mange sånne flotte dager utover høsten.

 • Safta ble veldig god

  Nå har Geiteramsblomstene ligget noen dager i vann og det er klart for å skille ut safta og blomstene, etter å ha silt ett par ganger så ble det ei ren og fin saft som smakte ganske så godt ! Med litt gelatin plater så ble det faktisk en god gele også. Spennende for barna og være med på hele prosessen fra plukking av blomster og til å smake på det ferdige produktet (skikkelig kortreist mat dette her ) !

 • Geiterams blomster nam nam !!

  Kardemomme har vært i skogen og plukket masse Geiterams så nå skal det bli saftproduksjon i barnehagen. Her er det nøye rensking, alt av blader plukkes bort og bare blomstene skal brukes!

 • Besøk i Barnas dyrepark i dag

  De eldste på Veslefrikk var i dag på tur til Barnas dyrepark i Lindesnes. Det har blitt en fin tradisjon for de barna som flytter over fra Veslefrikk til stor avdeling og ha denne turen som en avslutning på tida på liten avdeling. Veldig kjekt å se på/ klappe dyrene ( ekstra gøy når en kommer så nærme alle dyrene) og gøy å leke på lekeplassen i parken.

 • Bamsefars fødselsdag

  I dag har hele barnehagen feiret Bamsefars fødselsdag ( 50 år) og det var stor fest med leker og masse moro ute og feiring med pølser og muffins + litt honning til Bamsefar !! Hipp hipp hurra for bamsefar som er så snill og rar :-)

 • Overnattingstur i KardemommeBy

  Torsdag var denne gjengen på overnattingstur i KardemommeBy, vi hadde 2 flotte dager i Dyreparken hvor barna hadde det kjempegøy. Vi fikk kjørt med både tømmerrenna, bobbanen, tog, traktor og biler. Og så hadde vi veldig god tid til å se på alle dyrene - en kjempeflott tur som er et minne for livet for barna :-)

 • Forestillingen Hakke Bakke skogen i gapahuken

  Her er det Bakermester Harepus og hjelpegutten som er i full sving med å bake pepperkaker og det surres med sukker og pepper og resultatet blir visst ikke helt som det skulle ! Attssjoo ;-)

 • Mikkel Rev og Klatremus i Hakke Bakke skogen

  Her er det Mikkel rev som venter på at Klatremus skal komme ned fra treet så han kan få seg litt mat! Reven er tålmodig, men når klatremus begynner å synge så blir reven trett og sovner ! Både barn og voksne følger nøye med :-)

 • Det bakes og det smakes

  Baketid for Veslefrikk, her bakes det skoleboller og som en viktig del av "internkontrollen" så må det smakes på deigen før den blir til boller ! Og det kan bekreftes at skolebollene ble veldig gode :-)

 • En travel tid for førskolegruppa

  Her er førskolegruppa i full sving med 17.mai forberedelser, og det er tett program fremover for skolestarterne. Det har vært jobbet veldig bra med skoleforberedende aktiviteter så de har blitt veldig flinke med både tall og bokstaver,og noen er igang med å "knekke lesekoden" :-)

 • Det er vår så potetene må i jorda

  Det er tid for å få potetene i jorda, og med god gjødsel blanding i jorda i år så satser vi på mange store flotte poteter til høsten ! Gøy å følge prosessen helt fra potetene settes og til de tas opp igjen og kokes til middag om noen måneder !

 • Besøk på Teknisk senter

  I dag har Stjernegruppa vært på besøk på Teknisk senter på Uenes og det var stor stas og en kry gjeng som laget sin egen bil med av/ og på knapp og som kunne kjøre racerfort :-)

 • Påskefrokost i barnehagen.

  Tradisjonen tro ble det påskefrokost i barnehagen i år også ! Barn og foreldre koste seg med rundstykker og mye godt pålegg - veldig koselig og stor stas med frokost for hele familien i barnehagen. Mange som ønsker det oftere enn to ganger i året !!

 • Sansedag i barnehagen

  Onsdag var det pyntet og laget til flotte sanserom/ kroker på alle avdelingene ! Sansene brukes flittig hver dag, men i dag var det ekstra fokus på å bruke alle sansene våre. Smake på alle slags smaker (surt, søtt, bittert, sterkt. kaldt osv), ta og føle på ting uten å se, bruke øyne/ øre m.m.

 • Tommelise synger på Tjørsvågheimen

  Mandag var Tommelise på besøk på Tjørsvågheimen og sang og underholdt beboerne på en av avdelingene med kjente og kjære barnesanger som mange av beboerne kunne synge med på. Barna synes dette var veldig stas og det tror jeg absolutt de eldre på Tjørsvågheimen også syntes, gøy med underholdning og livsglede i hverdagen. Etterpå spiste de nista si i kantina før de gikk tilbake til barnehagen.

 • Eventyret om hvorfor Bjørnen er stubb rumpa

  I går fikk barna på Kardemomme dramatisert eventyret om hvorfor Bjørnen er stubbrumpa. Reven kommer forbi med en flott laksefangst på stanga og bjørnen er lettlurt og putter rumpa ned i hullet i isen ... kjempegøy og etterpå så ble det smaking på den flotte laksen, nam nam !!

 • En død fugl gjør inntrykk

  Torsdag var Kardemomme på tur til byen, de skulle på Spira og se teaterstykke "Tutomaten". På vei til byen var de innom Tjørsvågheimen og lekte i Sansehagen og der fant de en død fugl som hadde krasjet og "blitt død", og da måtte det som hør og bør arrangeres en begravelse - dette gjorde nok inntrykk for mange av barna ! Etter at denne "seremonien" var over gikk de inn i kantina og spiste nista si før turen gikk videre til byen og en veldig morsom teaterforestilling !

 • Dinosaur på besøk i barnehagen

  Onsdag var det storfint besøk i barnehagen, da kom det plutselig en dinosaur og banket på døra ! Den hadde funnet et stort egg i skogen som den ville gi til barna i barnehagen. Nesten alle syntes det var stor stas og få besøk av en stor og ekte dinosaur. Den hadde ikke tid til å være så lenge, men håper den kommer snart igjen !

 • 6,febr Samefolkets dag

  Mandag var det Samefolkets dag og den ble markert i barnehagen! Vi fikk bl.a besøk av "Same-Torhild" som fortalte litt om samisk kultur og viste typiske samiske ting og klesplagg. Vi hørte også på samisk musikk og så filmer fra Sameland ! Vi fikk også smake på reinsdyrpølse og prøvd oss på litt lassokasting !

 • Kardemommebarna kutter maten selv

  I dag gikk turen til varmehytta og barna var med å kutte pølser og grønnsaker som vi woket over bålet inni hytta. Vi hadde natursti opp til hytta med mattespørsmål og alle fikk hver sin medalje med "mattegeni" skrevet på.

 • Snøproduksjon i barnehagen

  Endelig ble det minusgrader igjen og da er det fram med snøkanonen så vi får litt snø i bakken ! Så fort det blir kaldt nok setter vi igang og i løpet av en dag så blir det en bra haug med snø. Det er bare å flytte "kanonen" litt rundt så blir det flotte forhold i bakken okka.

 • Gøy i gymsalen

  Veldig kjekt å ha tilgang til gymsalen på Søyland skole - her er det full aktivitet med å få ballene over på motsatt side av streken (benkene) ! Barna storkoser seg med så stor boltreplass og det er "full gass" den timen vi er i gymsalen

 • Forberedelser til karnevalet

  I barnehagen nærmer det seg karnevalstid og forberedelsene er allerede godt i gang. Barna har med seg en t-skorte hjemmefra og så pynter de den her i barnehagen, har hørt rykter om at det blir mange flotte kostymer med et spennende tema ( noe med fjær på hue og pil og bue )

 • Kjempegøy å leke i sandkassen inne

  Når det er kaldt ute og sanden er knall hard er det kjempegøy å leke i sandkasse inne. Innesanden er veldig mjuk og lett å jobbe med og en kan lage masse fint med den, en fin formingsaktivitet som barna synes er kjempegøy.

 • Julefrokost for familien

  Torsdag var det igjen tid for frokost i barnehagen for foreldre og søsken, det er veldig kjekt at så mange kommer og spiser frokosten her. Langbordet var dekket med hjemmelagde rundstykker, eggerøre, laks og mye godt pålegg ! Flere foreldre som ønsker at dette skulle være litt oftere enn 2 ganger i året !

 • Luciafeiring i barnehagen

  Tirsdag var det Luciafeiring i barnehagen og tradisjonen tro er det førskolegruppa som går Lucia tog. Lussekattene var bakt på forhånd og den lille førskolegruppa gikk rundt og sang og delte ut på alle avdelingene !

 • Julevandring i kirka

  Torsdag var 4 og 5- åringene på "julevandring" i kirka, her ble de med på "en vandring i juleevangeliet". De barna som har lyst får hver sine roller, gjetere, engler, de 3 vise menn og Josef og Maria ! Dette er en fin måte å få et innblikk i hva jula egentlig handler om.

 • Julebord i barnehagen

  Onsdag var det fest i barnehagen, da var det nemlig julebord for barn og voksne ! Mange hadde pyntet seg til fest og barna syntes det var stor stas å gå på julebord :-) På menyen var det pasta og kjøttboller m/ tilbehør og gele med vaniljesaus til dessert !

 • Sjakk spilling på biblioteket

  Tommelise er en tur på Spira for å låne nye bøker og da er det vel helt naturlig å ta et parti sjakk mens en er på Spira ! En må jo starte tidlig skal en bli like god som Magnus Carlsen.

 • Kardemomme på tur til de 3 bjørnene sitt hus

  Mandag var Kardemomme invitert på grøt til Bjørnehuset oppe i skogen. De 3 bjørnene var dessverre ikke hjemme, men de må akkurat ha gått på tur for det stod klar en stor gryte med grøt og den var fortsatt god og varm :-)

 • En SMAK av vinter

  Har jo vært ganske mildt i november, men her om dagen var det bittelitt hagl/snø og mer enn nok til å få en liten smaksprøve !! Nå venter vi på en skikkelig kald periode så vi kan få laget litt snø, må være -3 eller kaldere !!

 • Pysjasmasfest i barnehagen

  Fredag var det stor pysjamasfest på Kardemomme og Tommelise og etter en "rolig" morgen ble det full fart utover dagen, men diskotek, kino og popcorn, forskjellige aktivteter og mye moro. Og hva er vel mer naturlig å avslutte en pysjamasfest enn att alle går og legger seg : God natt !

 • Naturfag rocker - Show med P.K

  Torsdag var Kardemomme og Tommelise på naturfagshow med P.K på Spira. Mange har sett P.K på Tv, men det var mye mer spennende å se han "live". Naturfag er veldig gøy og særlig når det blir litt pang og smell og litt mystiske ting som skjer- blir nesten litt som trylling :-)

 • Rødhettene, bestemor og ulven

  Torsdag var månegruppa på tur i skogen og der spilte de eventyret om rødhette og ulven. Barna syntes det var veldig gøy og jobbe med forberedelsene og hadde gledet seg til at forestillingen skulle fremføres inne i den skumle ulveskogen.

 • Bilproduksjon i barnehagen

  Noen av de største barna har vært i "snekkerbua" og laget sin egen bil, og den må jo selvfølgelig males med en flott blåfarge. Veldig stas og lage sin egen bil og hjulene sviver til og med rundt !

 • Flotte farger om høsten

  Flott høstbilde av denne kjekke karen, høstfargene i naturen er på sitt vakreste nå ! Her er Kardemomme på tur oppe i Gråsteinsveien.

 • Eikenøtter på menyen

  I går inviterte barna på Veslefrikk til eikenøtt selskap ute i barnehagen og som dere sikkert har hørt før så finnes det ikke dårlig vær, det er bare å kle på seg så kan en ha selskap ute i all slags vær !! Det er mange flotte eiketrær i barnehagen så det er veldig populært å sanke eikenøtter :-)

 • Tommelise på tur i eplehagen til Anne Turid

  Mandag var Tommelise på tur til Anne Turid sin eplehage ! Masse epler så det var bare å forsyne seg og det ble et bra lass med epler med tilbake til barnehagen! Fangsten skal brukes til både eplesaft, baking og spising. Ekstra gøy å lage noe godt av epler som vi har plukket selv - flott tur og god eplefangst !

 • Besøk på Tjørsvågheimen

  Mandag var Tommelise og Kardemomme innom Tjørsvågheimen når de var på vei til byen. Som livsglede- barnehage er det kjekt å stikke innom å spre litt glede for de eldre på Tjørsvågheimen, gøy å leke i sansehagen og synge litt for de som sitter ved vinduene. De har mange leker nå i sansehagen, bl.a bowling, ringspill, hoppetau m.m !

 • Åpning av kulturhuset Spira

  Her er Kardemomme utenfor Spira, klare til å gå inn for å se film i storsalen ! Men før filmen skal Litledalen barnehage underholde de andre barnehagene med et sanginnslag ! Etter opptredenen fant de sin plass i salen og satte seg godt tilrette og gledet seg til filmen, men etter å ha ventet i ca 40 min ble det klart at filmen ble avlyst pga tekniske problemer :-(

 • Brannbil besøk i barnehagen

  Tirsdag var det storfint besøk i barnehagen, da var brannbilen på besøk i forbindelse med markering av brannvern uka. Veldig spennende å se på alt utstyret som er i brannbilen, sitte inni bilen og ikke minst teste sirene, blinklys og spyle med brann slangen !! Er nok mange barnehagebarns drøm å bli brannmann.

 • Grillfest i barnehagen 8.sept

  Torsdag var det den årlige høstgrillfesten i barnehagen! Veldig bra fremmøte og god stemning i fint høstvær. Foreldrene tar selv med grillmat og så selger vi salat, brus og is mm ! Takk til samarbeidsutvalget for et fint arrangement.

 • Tommelise på tur til gapahuken

  Mandag var Tommelise på tur til Gapahuken, en liten spasertur fra barnehagen i flott ulendt terreng. Barn og voksne koser seg veldig i gapahuken ( se bildet) og det er kjekt å spise ute i naturen :-)

 • Grovmotorisk løype på Veslefrikk

  Fredag hadde de minste på Veslefrikk grovmotorisk løype på avdelingen, der var det rutsjebane, krypetunnel og "steiner" de skulle trø på/ hoppe på. Ikke så stor rutsjebane, men likevel utfordrende og krype opp og komme seg rundt og satt seg på rompa !

 • Traff denne friskusen på Utsikten

  Torsdag var stjernegruppa på Utsikten hotell i regi av Agderprosjektet ! Her hadde Vitensenteret i Arendal laget til endel aktiviteter/ ting barna kunne prøve ! Karen på bildet stod i døra og tok oss imot ! Vi laget bl.a egne raketter som barna "skjøt ut i verdensrommet ".

 • Tur til varmehytta

  Tirsdag var denne flotte guttegjengen på tur opp til varmehytta, gøy og komme opp der igjen å leke i skogen,sage og snekre ! De er flinke å svinge hammeren og det ble ingen blå tomler.

 • Klatre på steiner er gøy

  De største jentene på Veselfrikk utforsker skogsområdet i barnehagen og da må jo selvfølgelig den største steinen bestiges !!

 • Blomster skal bli til saft

  Tirsdag var Kardemomme på tur og plukket masse Geiterams og de flotte rosa blomstene skal de bruke til å lage saft av ! Blomstene plukkes av stilken og legges i vann og så er det bare å glede seg til prøvesmaking om noen dager - nam nam !!

 • Tilvenningen går strålende

  Mange av de nye barna er nå godt i gang og tilvenningen til barnehagelivet går strålende. Har vært den beste starten på et nytt barnehageår vi noen gang har hatt, så dette lover veldig bra for en kjempefint høst både for barn, personalet og foreldrene.

 • Nybakte rundstykker - nam nam

  Torsdag bakte Kardemomme rundstykker til hele barnehagen, de smakte kjempegodt og barna spiste og spiste og spiste ( ja de voksne spiste nok au mer en de burde !)

 • Veslefrikk på besøk på Tjørsvågheimen

  Torsdag var Veslefrikk på besøk på Tjørsvågheimen, lekte og spiste niste i sansehagen ! Tjørsvågheimen er i en prosess med å bli sertifisert som Livsgledesykehjem og i den forbindelse skal vi bidra som Livsgledebarnehage. Det vil bl.a innebære at vi går på regelmessige besøk og leker og sprer livsglede for de eldre som bor på Tjørsvågheimen. Vi har bl.a fått flotte gule t-skjorter til både barn og personalet som vi bruker når vi går på besøk.

 • Tur til Barnas Dyrepark for Veslefrikk

  Tirsdag var Veslefrikk på utflukt til Barnas Dyrepark i Lindesnes, dette er en fin tradisjon som avslutning på tiden på småbarns avdelingen. Veldig gøy å komme så nær dyrene, og kunne klappe og kose med både hund, katt, lam, gris, kanin, høne m.m. Passelig lang biltur til at alle sovnet på vei hjem :-)

 • Flott besøk på en tirsdag av Bertha og Lydia

  Tirsdag kom disse to flotte spreke damene på uventet besøk i barnehagen, de lagde litt moro og underholdning for både små og store i barnehagen ! Veldig kjekt - takk for besøket :-)

 • Sommerfest i barnehagen

  Fredag var det sommerfest i barnehagen og da fikk vi bl.a besøk av "en sjørøver kaptein av den gode gamle sorten" og da ble det selvfølgelig skattejakt og stor stas da skattekista med gullpenger ble funnet. Ellers var det aktiviteter som sekkeløp, svampekast, lage sommervimpel og aktivitetsløype. Knotten var ikke invitert, men stilte opp i stort antall, festen ble avsluttet med en is i sommervarmen :-)