FN dagen markering i Litledalen barnehage

Litledalen barnehage bestemte seg for å støtte Redd barna sin tv aksjon – La barn leve i fred. I forkant har barnehagen satt opp en spleis for innsamling av penger til Tv aksjonen.

I dag startet dagen med at Jeanette Martin, pedagogisk leder i barnehagen snakket med barna om tv aksjonen som var på søndag og spurte om noen hadde fått besøk av bøssebærere eller kanskje noen hadde vært innsamlere. Deretter snakket fortsatte de å snakke om barn som voksner opp i krig og hvor heldige vi er som bor i Norge. Barna viste stor interesse og ville gjerne hjelpe andre barn som har det vanskelig. Det kom mange gode forslag til hvordan vi kunne bruke de innsamlede pengene, alt fra å kjøpe nye leker til å bygge nye hus som de kunne bo i. Flere av barna hadde fått med seg gjennom media krigene og konfliktene som nå rammer barn rundt i verden, og de skjønner hvor vanskelig de har det. «Det er viktig at voksne snakker med barn om kriger og konflikter når de blir eksponert for dette gjennom media, fordi dette gjør barna tryggere. Mange barn opplever krig som skremmende og vanskelig», sier pedagogisk leder Jeanette Martin som har hatt ansvaret for FN markeringen i barnehagen. 

Etter samlingen gikk turen ned til rundkjøringen. Barna var fulle av energi og entusiasme da de begynte å springe rundt rundkjøringen. Noen sprang flere runder, mens noen nøyde seg med et par.
Etter løpingen sjekket vi hvor mye penger vi hadde samlet inn. Barna var fornøyd med egen innsats og hvor mye de klarte å samle inn via spleisen.

Vi håper vårt bidrag til Tv-aksjonen vil være med på å gjøre en forskjell, takk til alle som bidro til innsamlingen vår.